Terapi for voksne

Når vi arbejder i terapien…

…tager vi altid udgangspunkt i dine vanskeligheder her-og-nu. Du vil opleve, at vi arbejder aktivt og fokuseret for at du kan få det ønskede udbytte af forløbet. Du kommer med andre ord ikke til at tale med dig selv.

Med afsæt i vores viden om psykologiske mekanismer viser vi dig de automatiske reaktionsmønstre, som er med til at fastholde dig uden at du nødvendigvis selv er bevidst om det.

Når du beslutter dig for at søge hjælp hos os, behøver du ikke nødvendigvis at vide, præcis hvad du har brug for. Vi anbefaler, at vi starter med en samtale af lidt længere varighed, f.eks. 1½-2 timer. I løbet af den første samtale hjælpes vi med at indkredse problemet og sætte ord på, hvad du ønsker hjælp til.

Hvis du herefter beslutter at påbegynde et forløb, vil vi anbefale, at der i starten ikke går for længe imellem samtalerne. Dog tilpasses forløbet altid efter dine muligheder og behov.

Metoden

Vi udfordrer dig og holder fokus, guider dig igennem processen og støtter op, hvis det bliver svært.

I fællesskab holder vi øje med, at sessionerne hjælper dig specifikt i forhold til det problem du gerne vil gøre noget ved. Vores ambition er ikke (kun), at det er rart og hyggeligt at komme hos os, men at terapien virker! Helst fra allerførste gang.

Vores foretrukne metode til terapi med voksne er ISTDP (dynamisk korttidsterapi), som har videnskabelig dokumenteret effekt ved behandling af en lang række tilstande heriblandt mange forskellige former for angst og stress. I 2016 blev metoden anbefalet af Sundhedsstyrelsen til behandling af depression. Læs mere på www.istdp.dk.

Længere nede på siden kan du se, hvordan en af vores klienter har beskrevet sin oplevelse af metoden.

Skriv til os

En af vores klienter har beskrevet metoden sådan:

“Allerede første gang havde jeg fornemmelsen af, at psykologen fuldstændigt læste mig i løbet af nogle få minutter. I hendes terapi får jeg ikke lov til at slippe afsted med med de automatiske reaktioner og antagelser som former min måde at håndtere mine omgivelser på. Med intellekt og varme bliver jeg udfordret og psykologen giver mig redskaber til at identificere mine følelser (vrede, sorg, angst etc.), mærke hvordan de manifesterer sig i kroppen, give dem plads og håndtere dem på en hensigtsmæssig måde. Det er nogle gange hårdt, men det er effektivt. “