Parterapi hos Køge-psykologerne

Relationer

Ofte er de problemer vi oplever i vores nære relationer, et ekko fra tidligere tilknytningsrelationer. Når to mennesker finder sammen i et kærlighedsforhold, er der altid to familiemønstre med på slæb – fortidens glæder, sorger og skuffelser deltager usynligt i relationen uden at vi bemærker det.

I en nær relation med en anden aktiveres alle vores gamle dynamikker og helt ubevidst gør vi dét, der før har hjulpet os – også selvom det kan ende med at stå i vejen for den nærhed vi længes efter.

Vi bestræber os på at hjælpe jer med at forstå jeres egne og den andens reaktioner – og vise jer, hvordan mønstrene påvirker dynamikken og kommunikationen imellem jer. Vi gør os umage for at forstå, hvorfor I hver især reagerer som I gør og hvordan I kan bruge denne viden til at komme tættere på hinanden. Ofte er der konkrete svigt, som skal bearbejdes imellem jer for at I kan komme videre på en sund måde.

Det er ikke altid, at begge parter får lige meget taletid i terapien. Ind imellem er det nødvendigt, at vi kigger nærmere på reaktionerne hos den ene part, før det giver mening at gå videre.

Vi gør os umage…

…for at hjælpe jer til at forstå jer selv og den anden på et dybere plan. Særligt omkring dét, der ellers skaber afstand. Vi bestræber os på at give jer klar og brugbar feedback. Vi er opmærksomme på, at det kan føles “risky” at begynde i parterapi. Vi gør og derfor umage for at gøre processen til en god oplevelse for jer begge.

Terapien bliver et rum, hvor I lærer at være tydelige og ærlige omkring jeres følelser og behov. Vi støtter jer i at turde stå tæt – også i dét, der er svært.

Ind imellem er det nødvendigt at opdele terapien og tage et par individuelle samtaler med jer hver især – for igen at samle op i fællesskab.

Alt sammen for at I kan møde hinanden på et sundere og mere berigende grundlag.

Skriv til os

Terapeuten er knivskarp og kommer lynhurtigt ind til kernen af, hvad den enkelte udfordring i virkeligheden handler om.

Hun formår at pille det hele så meget fra hinanden, at det bliver tydeligt, hvad vi hver især skal arbejde med.

Vi har tidligere været i parterapi, men hos jer har vi endelig oplevet de resultater, som vi håbede på. (2023)